Biz Kimiz ?

Bizler yeni nesil bir eğitim kurumunun, alanında uzman, eğitime sevdalı, eğitim metodlarında günceli takip eden, öğretmenliği meslek değil yaşam tarzı olarak gören, sanatı ve bilimi odağına almış eğitim neferleriyiz.

 “Serüven Eğitim Modeli”nin inşa sürecinde eğitim bilimleri kuramlarını araştırmak için odağımıza aldık. Eğitim kuramları, yöntem ve teknikler, eğitim yaklaşımları ve de eğitimde bu güne kadar edindiğimiz tecrübeleri bir araya getirerek yeni bir model oluşturduk. Çoklu zekâ kuramını merkeze alarak, yaparak yaşayarak öğrenme modeli ve yapılandırmacı eğitim yaklaşımını bir arada kullanacağımız eğitim modelimizi geliştirirken kendi çocuklarımızın ve öğrencilerimizin bilişsel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduk. Eğitim sürecinde genellikle yaşanmakta olan problemleri tespit ettik. “Serüven Eğitim Modeli” bu yolla gün yüzüne çıktı.

Serüven Eğitim Modeli Nedir?

Eğitim kuram ve yaklaşımlarını, yöntem ve tekniklerini, çağımızın imkan ve ihtiyaçlarını, bu güne kadar edindiğimiz tecrübelerle bir araya getirerek “Serüven Eğitim Modeli”ni oluşturduk. Öğrencilerimizin bilişsel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, çoklu zekâ kuramını merkeze alan, yaparak yaşayarak öğrenme modelinin ve yapılandırmacı eğitim yaklaşımının bir arada kullanılacağı bilim ve sanatla dolu 10 ayrı derslik tasarladık. Birbirinden bağımsız ancak birlikte çalışacak olan, öğrencilerimizin tüm zeka alanlarındaki yeterliliklerini keşfedip geliştirmesini amaçlayan dersliklerimizi tanıyalım:

1 - Dans dersliği: Kinestetik (Bedensel) zeka kapasitesini artırmanın ana hedefimiz olduğu bu dersliğimizde beynin sağ ve sol lobunun aktif kullanıldığı eğitici fiziksel oyunlarla öğrencilerimizin devinim kapasiteleri yükseltiliyor. Uygulanan dans etkinlikleriyle ritim algıları gelişen öğrencilerimiz kaba motor kas gruplarını daha etkin kullanıyor. Dans dersimizde bedensel zekalarının yanı sıra; işitsel, görsel, sosyal ve içe dönük zeka alanları da aktif tutuluyor. “Dansın Serüveni” dans gösteri grubunun temelleri de bu dersimizde atılıyor.

2 - Müzik dersliği: Öğrencilerimizin işitsel zeka gelişiminin ana hedef olduğu müzik derslerimizde, diyafram (doğru nefes), postür (duruş), artikülasyon (seste boğumlama), ses ve nota eğitimleri güncel ders içerikleriyle, oyunlarla ve eğlenceli metotlarla veriliyor. Bu eğitimler sadece şarkı söylemek için değil bireyin hitabet yeteneğini güçlendirmek için de alınması gereken eğitimlerdir. Çok sesli koromuzun temelleri de bu dersimizde atılıyor.

3 - Ahşap atölyesi: İnce motor kas guruplarını geliştiren ve tasarım kabiliyetini artıran atölye çalışmalarımız öğrencilerimizdeki mühendislik zekasını artırmaya yönelik tasarlandı. STEAM [Bilim (Science), Teknoloji (Technology), Mühendislik (Engineering), Sanat (Art), Matematik (Maths) isimlerinin ilk harflerinden oluşan kısaltma] yaklaşımının yoğun olarak kullanıldığı atölyemiz “Maker (kendin yap)” hareketini desteklemektedir. Başlangıçta malzeme ve araç gereç bilgisini edinen öğrencilerimiz, zamanla kendi tasarımları olan ürünleri, ham ahşap malzemeyi işleyerek, farklı birleştirme teknikleri ve ekipmanları kullanarak, kendileri üretiyorlar.

4 - Drama dersliği: Dersliğimizde doğaçlama ve rol oynama gibi tekniklerden yararlanarak, öğrencilerimizin yaşantı ve hayal gücüyle zenginleşen drama etkinlikleriyle öğrenme sağlanıyor. Mini rollerde başarı gösteren öğrencilerimiz, düzenlenen tiyatro oyunu ve diğer gösterilerimizde görev alıyor. Öğrencilerimiz, aldığı tonlama, diksiyon, jest-mimik eğitimleriyle topluluk önünde kendini doğru ifade edebilen bireyler haline geliyor.

5 - Seramik atölyesi: Görsel zekalarını kullanıp çamura form vererek, seramik tasarımlar, çömlekler, heykeller oluşturan öğrencilerimiz, seramik atölyemizdeki çalışmalarıyla ince motor kas gruplarını da yoğun bir şekilde geliştiriyor. Öğrencilerimiz kendi ürettiği tasarımları kurutup, zımparalıyor ve boyayarak son haline getiriyor; yani üretim sürecinin tamamında etkin rol izliyor.

6 - English Speaking: Hiç birimiz anadilimizi yazarak, çizerek ya da gramer eğitimi alarak öğrenmedik. Dil eğitiminde başarının yolu, anadilimizi öğrendiğimiz yollarla, konuşarak ve yaparak öğrenmekten geçiyor. “English Speaking” dersliğimizde rahat bir sınıf ortamında, öğrencilerimizin anadilini öğrendiği metotlarla, yani yalnızca konuşarak dil eğitimi veriliyor. Öğrenilen bilgiler, okumalarla ve konu içeriğiyle uyumlu şarkılarla zenginleştirilip kalıcı hale getiriliyor.

7 - Resim atölyesi: Kağıt, tuval, duvar ya da farklı bir yüzey hatta çoğunlukla diğer atölyelerde tasarladığımız tasarımlar; bu sınıfta boyanacak yüzey tamamen yaratıcılığımıza kalmış. İki boyutlu görsel tasarımlar üretilen resim dersimizde renk algımız ve tasarım becerimiz en üst seviyelere getiriliyor. İlk aşamada resim yapmayı sevdirdiğimiz öğrencilerimiz sonraki süreçte farklı çizim teknikleriyle tanışıyor. Görsel-uzamsal zekasında gelişim kaydeden öğrencilerimiz zamanla sergilerimizde yer alacak eserlere imza atıyor.

8 - Matematik ve Mühendislik dersliği: STEAM yaklaşımını en yoğun bu sınıfımızda hissettiriyoruz. Bilime olan ilgi ve merakı, matematik ve fen alanında deney ve düzenek tasarımlarıyla arttırıyoruz. Toplumumuzun büyük kısmında bulunan matematik fobisini oluşmadan önleyip tersine çevirmek, öğrencilerimizin yaptığı tasarımlarda matematiği kullanıp sevmesiyle mümkün oluyor. Eğitim sürecinde, geometrik şekiller, boyut kavramları, mekanik prensipleri, hareket iletim ilkeleri ve bunlar gibi birçok konu atölyelerimizde öğrencilerimiz tarafından hazırlanmış materyallerle yaparak ve yaşayarak öğreniliyor.

9 - Robotik-kodlama atölyesi: Yeni bir dil geleceğe yön veriyor. Ya geleceği şekillendiririz ya da geleceğin şekillendirdiklerinden oluruz. Sadece hazır robotik setlere bağımlı kalmayıp kendi oluşturduğumuz robotik sistemleri de hareket ettirdiğimiz bilişim sınıfımızda; algoritmik zekamızı geliştiriyor, kodlama dilini öğreniyoruz. Öğrencilerimizin ahşap atölyesinde gövdesini yaptığı robotlar, resim atölyesinde boyanıyor, mühendislik sınıfında iç aksamı ve motorları şekillenip robotik sınıfında hareket kabiliyetine kavuşuyor. İşte STEAM yaklaşımının varmak istediği noktaya bu yolla ulaşıyoruz.

10 - English Activity: Dersliğimizde İngilizce kelime dağarcığını, faklı materyal, eylem ve terimler içeren oyun ve aktivitelerle geliştiriyoruz. Aktivitede yer alan cümleleri sırayla tüm sınıfın söylemesi öğrencimizin işitsel zekasını uyarırken, bu süreçte arkadaşlarını izlemesi görsel zekasını, hareketi kendi yapması bedensel zekasını ve kendi yaparken söylemesi de dilsel (linguistik) zekasını etkiliyor. Yapılan toplu aktiviteler sosyal zekayla grup öğrenmesi sağlıyor. Yaparak yaşayarak kalıcı izli öğrenme oranı arttırılıyor.

 

Bizi Takip Etmeyi Unutmayın

Sosyal medya hesaplarımızı takip ederek yeni paylaşımlarımızdan anında haberdar olun