Serüven Eğitim Modeli

 “Serüven Eğitim Modeli”nin inşa sürecinde eğitim bilimleri kuramlarını araştırmak için odağımıza aldık. Eğitim kuramları, yöntem ve teknikler, eğitim yaklaşımları ve de eğitimde bu güne kadar edindiğimiz tecrübeleri bir araya getirerek yeni bir model oluşturduk. Çoklu zekâ kuramını merkeze alarak, yaparak yaşayarak öğrenme modeli ve yapılandırmacı eğitim yaklaşımını bir arada kullanacağımız eğitim modelimizi geliştirirken kendi çocuklarımızın ve öğrencilerimizin bilişsel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduk. Eğitim sürecinde genellikle yaşanmakta olan problemleri tespit ettik. “Serüven Eğitim Modeli” bu yolla gün yüzüne çıktı.

10 ayrı derslikte 10 ayrı ancak birbiriyle bağlantılı dersin işlenmesi modelimizin temeli. Zekâ alanlarının tümleşik kullanımı ve daha çok duyuya hitap eden dersler kalıcı izli öğrenme oranını en üst seviyeye çıkarıyor.

1 - Dans dersliği: Kinestetik (Bedensel) zekâ kapasitesini arttırmanın ana hedefimiz olacağı bu dersimizde “Dansın Serüveni” dans gösterisi gurubunun temellerini atacağız. Halk dansları ve modern danslar figürlerini öğrenen öğrencinin ritim algısı yükselecek, kaba motor kas gruplarını daha etkin kullanacak, bedenini kullanma kapasitesinde gözlemlenebilir artış gerçekleşecek. Dans dersimizde bedensel zekânın yanı sıra işitsel, görsel, sosyal ve içe dönük zekâları da ağırlıklı olarak aktif tutacağız.

2 - Müzik dersliği: İşitsel zeka kapasitesinin arttırılmasının ana hedef olacağı müzik derslerimizde; diyafram(doğru nefes), postür (duruş), artikülasyon, kulak eğitimi, ses eğitimi, nota eğitimi gibi eğitimler güncel ve keyifli ders içerikleriyle öğrencilere oyunlarla eğlenerek verilecek. Çok sesli koromuzun temellerini atacağız. Bahsettiğimiz bu eğitimler sadece şarkı söylemek için değil hitabet yeteneğini güçlendirmek için de alınması gereken eğitimler. Topluluk önünde kendini doğru ifade edebilmenin eğitimi bu derslerde verilecek.

3 - Ahşap atölyesi: Görsel zeka ve bedensel zekanın ağırlıklı olarak temele alınacağı atölye çalışmalarında ham ağaç plaka ve kütük parçalarının çocuklar için özel tasarlanmış, el kesmeyen ve zararsız torna, kıl testere, matkap makinelerinde işlenerek ürün olarak ortaya çıkma sürecini öğrencilerimizle yaşamak. İnce motor kas guruplarını geliştirecek ve tasarım kabiliyetini arttıracak atölye çalışmalarımız öğrencilerimizdeki mühendislik zekasını arttırmaya yönelik tasarlandı. STEAM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat, Matematik alanlarının İngilizce isimlerinin ilk harflerinden oluşan yeni bir terim) yaklaşımının yoğun olarak kullanılacağı atölyemiz; aynı zamanda kurumumuzda diğer birimlerle en çok ortak çalışma yapacak atölyelerimizdendir.

4 - Drama dersliği: Dersliğimizde ilk hedefimiz anlayarak okuma hızımızı arttırmak, sonrasında diksiyon eğitimiyle artikülasyon hatalarını en minimize etmek ve nihai olarak yapılacak mini drama etkinlikleriyle rol yaparak öğrenme sağlamak. Drama derslerinde mini rollerde başarı gösteren öğrencilerimizle tiyatro çalışmaları düzenlemek ve bu özeliklerini en üst seviyeye getirmek de amaçlarımız arasında.

5 - Seramik atölyesi: Görsel zekanın üç boyutlu tasarımlara dönüşeceği çamura form vererek heykeller, seramik tasarımlar ve çömlekler oluşturacağımız seramik atölyemiz öğrencilerimizin el ince motor kas gruplarını da yoğun bir şekilde geliştirecek. Zihninde oluşturduğu modelleri çamurdan tasarımlara dönüştürecek, kurutacak, zımparalayacak ve boyayarak son haline getirecek. Bu atölyede özellikle bireysel zekasını sanat eserleriyle dışa vuracak.

6 - English Speaking: Rahat bir sınıf ortamında öğrencilerimizin anadilini öğrendiği metodlarla yani yalnızca konuşarak dil eğitimi verilecek olan sınıfımız “English Speaking Classroom”. Hiç birimiz anadilimizi yazarak, çizerek ya da gramer eğitimi alarak öğrenmedik. Dil eğitiminde yıllardır yapılan ve birçoğumuzun bu yüzden yabancı dilde başarısız olma sebebi olan hatalara yer vermeden, anadilimizi öğrendiğimiz yollarla, konuşarak öğreneceğiz. Öğrenmelerimizi okumalarla zenginleştirip kalıcı hale getireceğiz.

7 - Resim atölyesi: Kağıt, tuval, duvar ya da farklı bir yüzey hatta çoğunlukla diğer atölyelerde tasarladığımız tasarımlar; bu sınıfta boyanacak yüzey tamamen yaratıcılığımıza kalmış. İki boyutlu görsel tasarımlar üreteceğimiz resim dersimizde renk algımızı, tasarım becerimizi en üst seviyelere getireceğiz. Görsel, bedensel, öze dönük hatta ürettim sürecinde dinleyeceğimiz müziklerle işitsel zekamızı da geliştireceğimiz hayatımızı renklendiren atölyemiz resim atölyesi.

8 - Matematik ve Mühendislik dersliği: STEAM yaklaşımının en yoğun uygulanacağı sınıflardan biri burası. Matematik ve fen deneyleriyle sayısal zekasını geliştirmeyi hedeflediğimiz öğrencilerimizde doğal bir ilgi ve merak uyandırarak matematiği sevdirmek temel amacımız. Deneyler hem merak uyandırmak hem de gelişmesi olası matematik fobisi riskini en aza indirmek için araç olarak kullanılacak. Toplumumuzun büyük kısmında bulunan matematik fobisini oluşmadan önleyip tersine çevirmek, yapacağı mühendislik tasarımlarında matematiği kullandırıp sevdirerek mümkün olacak. Erken yaşta vereceğimiz bu eğitim gelecekte girmesi muhtemel olan sınavlarda testlerle barışık olarak hazırlanmasını sağlayacak.

9 - Robotik-kodlama atölyesi: Yeni bir dil geleceğe yön veriyor. Ya geleceği şekillendiririz ya da geleceğin şekillendirdiklerinden oluruz. Kodlama dilini öğreneceğimiz, algoritmik zekâmızı geliştireceğimiz, robotlara hükmedeceğimiz atölyemiz; bilişim sınıfımız. Bu sınıfta hazır robotik setlere bağımlı kalmayacağız. Kendi oluşturduğuz robotik sistemleri de hareket ettireceğiz. Ahşap atölyesinde gövdesi yapılan robotlarımız, resim atölyesinde boyanacak, mühendislik sınıfında iç aksamı ve motorları şekillenecek ve robotik sınıfında hareket kabiliyetine ulaşacak. İşte STEAM yaklaşımının varmak istediği noktaya bu yolla ulaşacağız.

10 - English Activity: Burası örgencilerin bedensel, görsel ve işitsel zekâlarının linguistik yani dilsel zekayla birleştiği sınıfımız. Öğrenciler derslerde bir materyali kullanırken yaptığı işlemi İngilizce söyleyecek. Bunu tüm sınıf uygulayacak. Böylece yapılan o hareketi duymak işitsel zekasını uyarırken arkadaşlarının yapışını izlemek görsel zekasını, hareketi kendi yapması bedensel zekasını ve kendi yaparken söylemesi de dilsel zekasını etkileyecek. Yapılacak grup aktiviteleri sosyal zekayla grup öğrenmesi sağlayacak. Yaparak yaşayarak kalıcı izli öğrenme oranı arttırılacak.

Tüm bu alanlarda eğitim gören öğrenciler girişimci ruha sahip, tüm zeka alanlarında farkındalığı en üst seviyeye çıkmış, en az bir alanda kendini gerçekleştirme yolculuğuna hazır bireyler olacaktır.

Bizi Takip Etmeyi Unutmayın

Sosyal medya hesaplarımızı takip ederek yeni paylaşımlarımızdan anında haberdar olun